RegisterenInloggen

Vraag aan de ombudsman: Heb ik recht op pensioenreparatie?

Op het forum van Meldpunt komen veel vragen en klachten binnen. Onze ombudsman beantwoordt de vragen die het meest gesteld worden in een artikel. Deze keer: Heb ik recht op pensioenreparatie?

Helaas kunnen we niet op basis van één bericht of telefoongesprek zeggen of ook uw pensioen gerepareerd kan worden. Dat hangt af van uw dienstverband destijds, en de voorwaarden die het pensioenfonds hanteerde in de periode dat u werd afgekeurd.

Het beste kunt u bellen naar ons spreekuur, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 035 – 6775511. Let op: dit is een ledenservice, dus u moet wel lid zijn van MAX.

Is onze eerste inschatting dat u mogelijk in aanmerking komt voor pensioenreparatie? Dan sturen we u een informatiepakketje dat ú dan weer kunt voorleggen aan het pensioenfonds. Wij blijven de zaak volgen, en helpen u waar mogelijk.

In de praktijk van ons spreekuur blijkt dat niet alle bellers aan de voorwaarden van de premievrijregeling voldoen. Toch hielpen wij de afgelopen paar jaar honderden mensen aan een pensioenreparatie. En we hopen natuurlijk dat die teller nog flink oploopt.

Heeft u nog meer vragen over pensioenen? U kunt ze stellen in ons forum.

  • pensioen

Geef een reactie