RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jantine 2 maanden, 1 week geleden.

Jack57
Jack57
meer dan een maand geleden

Verwijderen gasmeter Enexis

meer dan een maand geleden

Geachte dame/ heer,

Bij deze maak ik u attent op een volslagen idioot besluit van netbeheerder Enexis. Na een telefoontje met hun voor informatie over de gevolgen van het stoppen met het afnemen van gas viel ik bijna van m’n stoel. Mij werd uitgelegt wanneer een verbruiker géén gas meer zou afnemen, dat dan de gasmeter verwijderd zou moeten. Dat kan ná 1 jaar verzegeling of direkt. Nu hebben de heren onlangs besloten de kosten hiervan te verdubbelen!! Van 350 euro naar ruim 700 euro.
Terwijl de meter niet eens eigendom is van de gebruiker maar zij zelf eigenaar zijn. Hoeveel transportkosten heeft de gebruiker al wel niet betaald in het verleden!
Kortom ik vind het een schandaal dat men, notabene in de provincie groningen, waar ik woonachtig ben aan de burger durft te vragen. En dan te bedenken dat men ons elke laat weten dat we van het gas af moeten!! Niet echt een stimulans dacht ik zo.

Mvg,
Jack Jager

-Adres verwijderd door de redactie i.v.m. privacybescherming-
 • Jantine
  meer dan een maand geleden

  Beste heer Jager, dit verhaal horen wij vaker. Een huiseigenaar spande onlangs een zaak tegen netbeheerder Liander aan, toen hij hoorde dat het opzeggen van de gasovereenkomst hem meer dan 600 euro zou kosten. Volgens Liander kan de overeenkomst alleen worden opgezegd als de gasmeter wordt verwijderd. Dit zou noodzakelijk zijn om de veiligheid van het gasnet te waarborgen. Maar volgens de Geschillencommissie Energie is dit niet voldoende bewezen. Als een huiseigenaar alleen vraagt om ontbinding van de overeenkomst mag Liander alleen de kosten in rekening brengen voor het afsluiten van de meter en dus niet voor het verwijderen. De hele uitspraak kunt u hier lezen: https://www.degeschillencommissie.nl/media/2993/uitspraak-113858.pdf. De manier van opzeggen bepaalt dus of een ‘boete’ moet betalen of niet. Hopelijk heeft u iets aan deze informatie.

  Vriendelijke groet, de redactie van Meldpunt

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie